Läger & Evenemang

Träningsläger

Våra regelbundet återkommande läger är en viktig del av Svenska Jiujitsuförbundets verksamhet. Då träffas jiujitsuutövare från hela landet för att träna och trivas. Att åka på läger är en utmärkt möjlighet utveckla sin jiujitsu och få koncentrerad träningstid.
Jiujitsuårets stora höjdpunkt är sommarlägret. Vi bor, äter, umgås och tränar tillsammans under några dagar helt i jiujitsuns värld.

Mer information om läger och saker att tänka på hittar du här.

Läger våren 2022

Instruktörläger Halmstad


2022-03-xx

JK SEISIN

Riksläger Stockholm


2022-04-xx

ROSLAGENS JIUJITSUKLUBB


Förbundsläger Vessigebro


2022-06-xx

SENSKA JIUJITSUFÖRBUNDET

Läger hösten 2022

Förbundsläger Göteborg


2022-12-xx

JK KANO

Att åka på läger


Sommarlägret

Några dagar då vi går helt upp i jiujitsuns värld. Gruppindelad träning efter kunskapsnivå gör att alla kan delta. Du kommer att få möjlighet att specialträna tekniker inför nästa bältesgrad, delta på reaktionsslinga, bankett och grillkväll mm. Du bor, äter och tränar tillsammans med jiujitsuvänner från hela Norden. Anmälan är upplagd som en paketlösning där träning, boende och alla måltider ingår. Hela lägret sträcker sig över fyra dygn, med träning hela dagen och aktiviteter på kvällen. Sommarlägret hålls på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utanför Falkenberg. Träning, aktiviteter och boende ryms allt inom skolans område.Att åka på läger

Läger inom SJF är för det mesta för tränande med kyu-grad, dvs. från 15 år. Undantaget är sommarlägret där barnen får egna dagar tillsammans med landets främsta instruktörer. Alla kan åka på läger, det spelar ingen roll hur länge man har tränat. Är lägret för någon särskild grupp framgår det av namnet, ex. instruktör- eller svartbältesläger. Träningen på ett läger följer samma rutiner och etikett som på hemmaklubben, så det är lätt att känna igen sig. När vi är många är det extra viktigt att hålla disciplin och vara på hugget så allt flyter bra. Lägrets instruktörer och värdar leder och informerar så det aldrig blir några tveksamheter om vad man skall göra. För det mesta delas deltagarna i grupper efter bältesfärg, så man får träna på sin egen nivå. Ofta kan man övernatta i dojon, det framgår i så fall av inbjudan. På kvällen går de som vill ut och äter tillsammans.


Camp Dojo –

Barnens sommarläger

SJF arrangerar ett särskilt läger för er mellan 8 år och 14 år. Barnen får egna dagar så de också får tillgång till förbundets bästa instruktörer med självaste riksinstruktören i spetsen. Det bjuds på ett specialkomponerat träningsprogram med jiujitsu, lekar, miljöträning och kvällsaktivitet. Anmälan inkluderar träning, boende och alla måltider. Det finns möjlighet för föräldrar att anmäla sig för boende och mat.
Barnen inkvarteras på golv så man måste ha med sig liggunderlag och luftmadrass, sovsäck/täcke, kudde och handduk. Tag också med träningsdräkt (gi), träningsoverall och idrottsskor. Camp Dojo hålls på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utanför Falkenberg.

Packlista

Helst två dräkter (gi) eller fler. Bälte (obi).
Tofflor (zori). Vattenflaska.
Elastisk binda och idrottstape.
Hygienartiklar och handduk.
Loggbok och i förekommande fall instruktörspärm.
Skall du övernatta i dojon behöver du madrass och sänglinne.